#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Možnosti léčby alergie: co nabízí současná medicína?

Dávno pryč jsou doby, kdy byly alergie zahaleny neproniknutelnou rouškou tajemství. Moderní vědecké poznatky odhalily mnoho dílků složité skládanky alergických nemocí. Lékaři tak díky tomu mají v rukou bohatý arzenál léků, jejichž účinky úspěšně potlačují projevy přecitlivělosti u dětí i dospělých.

Problém vyspělých zemí

Výskyt alergických onemocnění v poslední době raketově stoupá. Odhaduje se, že přecitlivělostí na různé složky životního prostředí trpí asi třetina populace vyspělých zemí. V rozvojových oblastech jsou alergie poměrně vzácnějším problémem. Alergie se tak dá považovat za určitou formu civilizační choroby. Proč tomu tak je, zatím není jasné. Podstatné je, že moderní medicína oplývá širokým spektrem léků, jež dokážou potlačit projevy přecitlivělosti. V současnosti existuje i definitivní řešení alergických projevů, takzvaná alergenová imunoterapie. Podstata této metody spočívá v postupném podávání zvyšujících se dávek alergenu, což vede k rozvoji tolerance vůči cizorodé látce.

Léčba alergií

Léčba alergií je v současné době velmi bezpečná a vysoce účinná. Volba přípravku však závisí na potřebách konkrétního pacienta. Pokud trpíte alergií i vy, neváhejte a navštivte svého alergologa. Neexistuje totiž žádný rozumný důvod, proč kvůli projevům přecitlivělosti trpět.

(holi)

Zdroj: www.aaaai.org

website.web.ps.text.newsletter_free_subscribe