#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Jak přežít pylovou alergii od října do března

Přestože občas můžeme uvidět rozkvetlé šeříky i v době, kdy všechno normálně pokrývá sněhová peřina, zimní období většinou přináší pylovým alergikům značnou úlevu. Než však definitivně založíte své léky do šuplíku a oddáte se zimním radovánkám, přečtěte si náš návod na to, jak zimní období vzhledem ke své nemoci co nejlépe využít. Zimní období s minimálním výskytem alergenů je ideální dobou pro alergologické vyšetření. Především kožní testy se v pylové sezoně neprovádějí – ať už kvůli alergenům v ovzduší, nebo kvůli protialergickým lékům, které pacient v tomto období běžně užívá.

Nechte se vyšetřit

Zimní období s minimálním výskytem alergenů je ideální dobou pro alergologické vyšetření. Především kožní testy se v pylové sezoně neprovádějí – ať už kvůli alergenům v ovzduší, nebo kvůli protialergickým lékům, které pacient v tomto období běžně užívá. Pokud tedy plánujete návštěvu alergologa, vyřiďte ji během zimy a do nové sezony vstupte už na vše připraveni.

Začněte s imunoterapií

Specifická imunoterapie je metoda léčby pylové alergie, při které se pacientovi podává stejná látka, na kterou je alergický. Množství podávané látky se postupně zvyšuje a organismus si na ni tak může „zvykat“. Aby však bylo možné imunoterapii provádět, je třeba nejdříve prokázat, na kterou konkrétní látku je pacient alergický. Imunoterapie pylové alergie se obvykle aplikuje v injekcích, celkem ve třech nebo šesti dávkách. Celé dávkovací schéma je potřeba ukončit před začátkem pylové sezony trav, to znamená, že s imunoterapií je třeba začít nejpozději začátkem března.

Sledujte pylový kalendář

Pylová sezona dřevin začíná přibližně v březnu, sezona prvních trav pak v dubnu až květnu. Toto jsou ale pouze o orientační údaje, které se mohou měnit v závislosti na počasí a především na tom, jak tuhá nebo naopak mírná zima nás letos čeká.

Na jaře na shledanou

Začátek nové pylové sezony poznáte nejen podle kalendáře a vlastních alergických příznaků. Také na našich stránkách budete s příchodem jara opět nacházet užitečné rady, novinky o alergiích a nejrůznější zajímavosti. Především však můžete pravidelně dostávat náš zpravodaj s údaji o aktuální pylové situaci nebo obdobné informace dostávat přímo na váš mobilní telefon prostřednictvím SMS. Využijte tedy a užijte si zimní období co nejlépe, a na jaře na našich stránkách opět na shledanou!

(vek)

website.web.ps.text.newsletter_free_subscribe